Småfynd under veckan!En liten vas från…? Åseda tror jag! – Ta-till-vara i BorlängeReijmyre dessertskålar, ”Puck” heter serien! – Fyndservice i FalunEtt fat från Munk, Enköping – Fyndservice i FalunDen minsta Festivo-ljusstaken… – Ta-till-vara i FalunEn liten skål i stengods från Gustavsberg, Adria heter dekoren. Ta-till-vara i FalunEn vas i flussat pressglas, ful eller snygg, har svårt att bestämma mig… – Ta-till-vara i Falun

´En blå okänd vas, jag har tittat på den flera gånger men jag köpte den nu för att ta reda på ursprunget, nyfikenheten tog över helt enkelt 🙂 – Myrorna i FalunTvå Elme-vaser – Ta-till-vara i Borlänge / Fyndservice i FalunSockerskål från Rörstrand, ”Ceylon” av Hertha Bengtsson – Ta-till-vara i Falun

7 reaktion på “Småfynd under veckan!

  1. Jag är nyfiken på Puck. Kan du ta lite mått på dem? Som höjd, diameter och storlek på fotplattan? Jag tror att jag har några hemma men jag skulle vilja veta om det faktiskt är puck. Inga lappar kvar. Gjordes puck i klarglas också? Skulle göra Sandbergskan glad!

  2. Det kan jag visst göra, jag är helt säker på att dessa är Reijmyre trots att de inte har lappar kvar, både form och glasfärger stämmer exakt med andra föremål som jag har därifrån, dessutom brukade de säljas just i denna kombination, rött, rosa, blått, (grönt i två nyanser samt klarglas). Jag har också en liten katalog där de finns med!

  3. Ceylon-skålen var ju ett riktigt kap! Har aldrig sett sockerskålen i den här läckra serien.
    Och dessertskålar shoppade jag också loss på igår, kan behöva lite hjälp med att identifiera vad de är för några så du får gärna komma med ett expertutlåtande! 😉 (Ska försöka lägga ut bilder på dom imorgon.)

Skriv gärna en rad!